• Hemen Arayın 444 8 201
  • Çalışma Saatleri 09:00 - 18:00

İmplant Tedavisi

Implant Tedavisi

Adana Implant Tedavisi

Ağızda eksik dişlerin tedavisinde kullanılan, çene içerisine titanyumdan üretilmiş vidaların yerleştirilip üzeri diş protezi ile kaplanarak diş diziliminin sağlandığı tedavi yöntemine denilmektedir. Bu işlemde titanyum implant diş kökü görevini üstlenir ve doğal dişlerin verdiği rahatlıkla hiçbir ağrıya neden olmadan görevini yapar. Kişi ağzında doğal dişleri varmış gibi yemek yiyip rahatlıkla gülebilir. Üstelik implant tedavisi çevrede bulunan dişler kesilmeden, çevre dişlere hiçbir zarar verilmeden yapılmaktadır.

Adana’da implant tedavisinde Dent01 Klinik olarak Ağız ve Çene Cerrahımız Uzman Doktor Sadi COŞKUN tarafından en ağrısız ve kaliteli diş tedavisini yaparak vatandaşlarımıza hizmet veriyoruz.

İmplant Tedavisi Nasıl Yapılır?

Diş hekimi, implant tedavisine başlamadan önce ağız ve çenede gerekli muayeneleri yapıp röntgen çeker. Kalan dişlerin ve çene kemiklerinin ölçüsünün alınmasından sonra implantların yerleştirilmesi aşamasına gelinir. İmplant tedavisi iki şekilde yapılabilir. İki aşamalı olan ilk yöntemde, çeneye implantlar takıldıktan sonra üzeri diş eti ile kapatılıp, geçici bir köprü yerleştirilerek iyileşmeye bırakılır. Diş etinin iyileşmesi noktasında üst çene için 6 ay, alt çene için ise 3 aya ihtiyaç duyulur. İyileştikten sonra ise protez başlıklar takılır. İkinci yöntemde ise implant hazırlandıktan sonra iyileşme beklenmeden hemen dişler takılabilir.

Zirkonyum Kaplamanın Avantajları Nelerdir?

Zirkonyum, diş kaplamasında da son zamanlarda daha çok tercih edilmektedir. Renginin diş beyazlığına yakın olması, doğal görünümü, dayanıklılığı, ışığı yansıtabilmesi, estetik görünümü, zamanla renginde bir değişiklik olmaması, ağızda aşınma ve metalik tat bırakmaması gibi nedenler zirkonyumum avantajlarıdır.

İmplant Tedavisi Kimlere Uygulanır?

İmplant tedavisinin başarılı olması için implant yapılacak kişinin yüz gelişimini tamamlanmış olması gerekir. Dolayısıyla 18 yaş doldurma şartı aranmaktadır. Tedavi öncesi hastanın ağız ve çene röntgeni çekilerek, çene yapısının implant tedavisi için uygun olup olmadığına karar verilir. Diş hekimi, tedavi için bir mahsur görmüyorsa implant tedavisine geçilebilir.

İmplant yaptırmak isteyen kişi şeker hastası ise tedavi öncesi bir süre rahatsızlığının düzene girmesi beklenir. Hasta kan sulandırıcı ilaçlar kullanıyorsa doktorlarıyla konsültasyon yapılır ve gerekiyorsa bir süre ilaç almaması sağlanabilir. Kemik erimesi rahatsızlığı bulunan kişiler ise tedavilerini gördükten sonra implant tedavisini alabilirler.